Diensten StucwerkGemiddelde prijzen per m2, incl. materiaal, loonkosten en btw
Spackspuitwerk€ 5 - € 11
Behangklaar stucen€ 8 - € 15
Sausklaar stucen€ 9 - € 23
Sierpleister (spachtelputz, rustiekputz of granol)€ 12 - € 23
Plafond stucen€ 5 - € 23
Schuurwerk€ 15 - € 25
Raapwerk€ 15 - € 30

Sausklaar of behangklaar stucwerk

Wilt u uw muur of plafond behangen of schilderen, maar is de ondergrond niet egaal? Kies dan voor sausklaar of behangklaar stucwerk. De stucadoor brengt een laag pleister aan, waardoor de ondergrond netjes wordt afgewerkt en klaar is voor een mooi behang of een frisse lik verf. Heeft u een betegelde of gemetselde muur en is de ondergrond scheef of ongelijk? Dan brengt de stucadoor een dikke laag raapwerk aan. Dit is een gipslaag met een dikte van 7 millimeter tot 5 centimeter. Zitten er enkel wat scheurtjes of oneffenheden in de ondergrond? Dan voldoet een dunne laag pleister van 1 tot 6 millimeter, dit wordt ook wel pleisterwerk genoemd.

De prijzen voor behangklaar stucwerk liggen lager dan die voor sausklaar stucwerk. Bij behangklaar stucwerk zijn kleine oneffenheden in de muur niet erg, u gaat immers behangen waardoor hier niets meer van te zien is. Als u de muur of plafond wilt sauzen dan is het van belang dat de ondergrond helemaal glad en egaal is. Stucadoors zijn dan iets meer tijd kwijt aan de klus, waardoor de prijzen hoger liggen.

Belangrijkste voordelen:

  • vlakke wand en de perfecte ondergrond voor het behangen of sauzen

Sierpleister

Sierpleister is een decoratieve afwerking voor uw muur of plafond. Er zijn verschillende varianten van sierpleister. De bekendste zijn spachelputz, rustiekputz en granol. De sierpleisters hebben vergelijkbare voordelen, maar een andere uitstraling. Zo zorgt het populaire spachtelputz voor een subtiele korrelstructuur op uw muren of plafonds en laat granol juist kleine groeven achter in uw muur, waardoor het patroon iets weg heeft van boomschors.

Leemstuc

Hecht u veel waarde aan een gezond binnenklimaat? Dan is leemstuc het perfecte stucwerk voor uw woning. Leemstuc bestaat volledig uit natuurlijke materialen. Naast de hoofdbestanddelen zand, leem en water, worden er afhankelijk van het gewenste eindresultaat ook andere materialen toegevoegd, zoals stro, hennephout en zaagsel. Leemstuc heeft een vochtregulerende werking, wat bijdraagt aan een ideale luchtvochtigheid. Goed voor uw gezondheid én voor de kwaliteit van uw woning. Dit, samen met de isolerende werking en de warme, fluweelachtige uitstraling, maakt leemstuc het perfecte stucwerk voor veel woningen.

Tadelakt

Tadelakt is een traditioneel Marokkaans stucwerk en zorgt voor een intens warme en marmerachtige uitstraling. Deze kalkpleister is waterdicht en wordt daarom vaak gebruikt in badkamers. Hier zorgt het tevens voor een rustgevende sfeer, zoals u die kent van de Oosterse hammams. Een kanttekening: het aanbrengen van tadelakt is een tijdrovende klus, waardoor de prijzen hoog liggen. Met gemiddelde kosten tussen de € 175 en € 225 per m² is het één van de duurste vormen van stucwerk.