Houtrot is iets wat u het liefst niet aantreft op het hout van uw woning. U herkent houtrot aan een bruinige of zwarte kleur op voornamelijk ongeverfd hout. Daarnaast is het hout wat zachter van structuur en kan het gemakkelijk breken. Zodra u houtrot signaleert, is het zaak om zo snel mogelijk een expert in te schakelen. Schildersbedrijf Edberg heeft de nodige kennis en vaardigheden in huis om uw houtrot te herstellen. Wanneer het gaat om geverfd hout, zal de verf barsten of loslaten. Ziet u een van deze kenmerken op het hout van uw woning? Neem dan contact met ons op en wij zorgen voor professioneel houtrot herstel.

Oorzaken

Houtrot komt meestal voor in het hout dat zich aan de buitenkant van een gebouw bevindt. De oorzaak ligt vrijwel altijd in de grote hoeveelheid vocht die aanwezig is in het hout. De schade begint van binnenuit. Als de balans zoek is, dus als er meer vocht het hout in komt dan dat er uitgaat, dan is er een probleem. Wanneer het dan ook nog eens een periode erg warm en vochtig wordt buiten, is de kans groot dat de schimmels hun slag slaan. Dit is namelijk een ideaal klimaat voor de houtrotschimmels. Onderhoud en preventie zijn daarom van groot belang.

Preventie

Ook al is het nu misschien noodzakelijk dat er iemand langskomt om de schade te herstellen, het is handig om te weten hoe u voortaan preventief te werk kunt gaan. Aan weersomstandigheden kunt u uiteraard niets doen, maar u kunt wel zorgen dat het hout in een goede conditie blijft. Goed schuren en goed schilderwerk zijn beiden essentieel voor de kwaliteit en de levensduur van het hout. Ook is het belangrijk om, wanneer er schroeven in het hout zitten, deze altijd zeer goed af te dichten. Als u er tenslotte ook nog voor zorgt dat er geen vocht achter de sloten en scharnieren kan komen, bent u al een heel  eind op de goede weg.

Wilt u meer informatie of een offerte aanvragen?

Nieuwe opbouw van de verf renovatie pui in Duivendrecht

Afdichten van lasnaden en kaal maken van ondeugdelijk verf systeem

Voor

Na